Preekhulp

In 1 Korinthe 14:26 staat : Telkens als jullie samenkomen, heeft ieder iets: een psalm of een lering of een openbaring, of een tong of een uitleg . Daarom zou het mooi zijn als u ook liederen, gebeden, inzicht in de tekst met mij deelt, zodat we samen de kerkdiensten vullen met wat de Here ons allen geeft.  
Gebruik  deze preekhulp voor uzelf, maar schroom niet om mij iets terug te melden, al was het alleen maar het lied dat u al een tijdje in uw hart zingt, zodat we dat ook samen kunnen zingen.  

Gods zegene Zijn diensten aan ons!


Preekhulp  7 juni 2020

Zondagochtend :

1.De Heilige Geest: hoe ken jij Hem? Wat zijn je vragen over Hem?
2. We lezen Romeinen 8:1-11. Wat valt je op? Waar heb je vragen bij? Wat vind je mooi?
3. Hoe leer jij hier de Heilige Geest kennen? Wat herken je, wat is nieuw?
4. Welke vraag zou je aan Hem willen stellen?
5. Wat zullen we bidden?
6. Wat zullen we zingen? (voor liederen over de Heilige Geest zie: Gz. 236-252 en EL 144-154)

 's avonds  verder over de gaven van de Heilige Geest.
1. Waarmee dien jij nu de gemeente of de mensen om jou heen? Of denk je dat jij ze kunt dienen?
2. We lezen Romeinen 12: 6-8.  Welke gave denk jij vooral te hebben?  Als je wel eens een gaventest gedaan hebt: wat kwam daar voor jou uit?
3. We verkennen zondagavond de eerste: profetie naar gelang van ons geloof. Wat zou Paulus daarmee bedoelen?
4. Ken jij profeten in je omgeving? Aan wat voor mensen denk je?
5. en als je aan de profeten uit de Bijbel denkt, wat valt je op in hen?
6.Wat zullen we bidden en wat zullen we zingen?

Gaventest:
Wilt u/ jij weten welke gave u/ jij gekregen hebt en mag gebruiken in de gemeente? Ik heb een gaventest van Don en Katie Fortune, die ik graag op u/ je test. Het testen gaat door het beantwoorden van vragen over alle zeven gaven. Een score bij al uw/  je antwoorden wijst op een gave en bijgaven. Meld u/ je bij mij aan !

  Wilt u met mij praten (vooraf of achteraf ) over de onderwerpen of over wat anders? Laat het me weten, dan spreken we telefonisch 0118-310042 af.   

 Heeft u iets te vieren? Zou u dat willen delen met de gemeente? Stuur gerust een lied, een gebed met uw naam en de gelegenheid die u viert in. 

Preekhulp: Je ontvangt deze e-mail voor jezelf: zo kun jij je voorbereiden op de komende zondag en weet je waar de diensten over zullen gaan. Daarbij kun je reageren, zodat je mij helpt nadenken over de diensten aan de hand van wat er door jou heen gaat. Alle berichtjes die ik terug krijg, overdenk ik en probeer ik in de diensten te verwerken. Alle berichten die ik voor vrijdag binnen krijg, kan ik verwerken, op vrijdag leg ik de laatste hand aan de diensten, dus berichten op vrijdag zelf, zal ik niet altijd meer verwerken. Let op: het opgeven van liederen kan tot uiterlijk donderdag 12.00 uur i.v.m. de beamer. Reageer gerust op een enkel onderdeel of vraag. Stuur gerust ook gedachten in voor een dienst waar je zelf niet bij zult zijn! 

Voor uw reactie/antwoorden kunt u me mailen: vdwoestijne@solcon.nl, bellen: 0118-310042, of schrijven: Korenbloemlaan 63, 4341 JE Arnemuiden.

God zegene ons!
vdW