In de Nieuwe Kerk in Middelburg vindt op zondag 16 juni om 18.45 uur weer een Welkomdienst plaats. Dominee Arie Spaans uit Colijnsplaat gaat in deze dienst voor. Het thema van de dienst is 'Weet je dat de Vader je kent?'. Het koor Nova Melodica uit Kapelle begeleid de samenzang. Iedereen is van harte welkom!

We nodigen jou uit om ook mee te gaan. Er zijn al erg veel aanmeldingen binnen maar er zijn nog enkele plaatsen over! Je kunt je aanmelden tot uiterlijk 15 mei a.s. Dat is de absolute sluitingsdatum. Wees er  snel bij want vol=vol! We gaan er een te gek weekend van maken door leuke spellen te doen en God (beter) te leren kennen! Het thema van dit jaar is 'Voor, Boven, Onder en Achter'. De uitnodigingen liggen op de tafel in de gang (bij de jassen) . Bellen kan ook naar Erika: 0625273326 of Mariell: 0639822414.

Op weg naar je werk – in de auto, de trein of op de fiets – kun je iedere werkdag een Bijbellezing en overdenking beluisteren met de Bijbelpodcast Eerst Dit. Gebruikers kunnen zich gratis aanmelden via WhatsApp, en krijgen dan iedere werkdag om 6.00 uur een audiobericht via WhatsApp, dat met één druk op de knop te beluisteren is.

Aan tafel lezen we al een tijdje het verhaal van Ester. Jaïra is natuurlijk vol van allerlei Disney-prinsessen. Wij dachten: laten we d’r hoofdje eens vullen met een Bijbelse prinses. En dat lukt volgens mij best aardig. Maar ook voor mij was het alweer even geleden dat ik dit verhaal gehoord had en soms krijg je dan ineens heel andere inzichten.

Op zaterdag 25 mei hoopt Evert van de Veen weer een concert te geven op het orgel in onze kerk. Er zal dan muziek van J.S. Bach ten gehore worden gebracht (o.a. Preludium en Fuga in G-dur) maar ook componisten als Dubois, Young en enkele andere, minder bekende, componisten komen aan bod. Het concert wordt geopend met een koraalwerk van Klaas-Jan Mulder. Het concert wordt besloten met een koraalfinale van de concertgever zelf. Al deze muziek is erg geschikt voor ons orgel. Het beloofd dus een avond met een gevarieerd programma te worden. Het concert begint om 19:30 uur.

Op 5 en 6 april wordt er in de gereformeerde kerk in Arnemuiden weer een verdiepingscursus georganisseert met het thema Ruimte voor de Geest. De cursus wordt geleid door Ds. Jelle de Kok, predikant in Wilsum en verbonden aan het Evangelisch Werkverband. Hij heeft een boekje geschreven wat de titel draagt 'Ruimte voor de Geest' dat dit weekend interactief behandeld wordt. In die cursus zullen de volgende vragen centraal staan:

Zoals u wellicht weet geeft onze nieuwe Jumbo supermarkt pakketzegels bij uw boodschappen. De actie duurt tot 2 april a.s. Als u zelf de zegels niet spaart of nodig hebt wilt u ze dan sparen voor onze diaconie? Wij proberen dan zoveel mogelijk pakketten voor de voedselbank Walcheren te verzamelen.

MIDDELBURG - In de Hofpleinkerk in Middelburg wordt op zondag 7 april om 18.45 uur weer een Welkomstdienst gehouden. De dienst wordt geleid door Elise Mannah, een bekende christelijke zangeres. Het thema van de dienst is 'Hoopvol leven'. Iedereen is van harte welkom!

‘Papa, papa, papa, papa…’, klinkt het iets angstige kinderstemmetje door het kiertje van de slaapkamerdeur. Ik reageer met ‘Papa is hier Tobias, ga maar lekker slapen’ en ik zie op onze babycam dat hij zijn hoofd neerlegt en lekker gaat liggen. Even later hoor ik de rustige ademhaling van een slapende peuter.

Van 20 t/m 27 januari 2019 wordt de jaarlijkse landelijke Week van Gebed voor de Eenheid gehouden. 'Recht voor ogen’ is het thema voor de Week van Gebed voor de eenheid van de christenen. Het thema haakt aan op de oproep om ‘recht te zoeken’ in het Bijbelboek Deuteronomium en is gekozen door de kerken in Indonesië.