Op 5 en 6 april wordt er in de gereformeerde kerk in Arnemuiden weer een verdiepingscursus georganisseert met het thema Ruimte voor de Geest. De cursus wordt geleid door Ds. Jelle de Kok, predikant in Wilsum en verbonden aan het Evangelisch Werkverband. Hij heeft een boekje geschreven wat de titel draagt 'Ruimte voor de Geest' dat dit weekend interactief behandeld wordt. In die cursus zullen de volgende vragen centraal staan:

MIDDELBURG - In de Hofpleinkerk in Middelburg wordt op zondag 7 april om 18.45 uur weer een Welkomstdienst gehouden. De dienst wordt geleid door Elise Mannah, een bekende christelijke zangeres. Het thema van de dienst is 'Hoopvol leven'. Iedereen is van harte welkom!

Zoals u wellicht weet geeft onze nieuwe Jumbo supermarkt pakketzegels bij uw boodschappen. De actie duurt tot 2 april a.s. Als u zelf de zegels niet spaart of nodig hebt wilt u ze dan sparen voor onze diaconie? Wij proberen dan zoveel mogelijk pakketten voor de voedselbank Walcheren te verzamelen.

Save the date: Het jongerenkamp van onze kerk vindt plaats van 28 tot en met 30 juni en het belooft superleuk te worden. Noteer de datum dus alvast in jullie agenda. Want we zouden het erg leuk vinden als ook jij mee gaat. Verdere informatie volgt binnenkort!

Aan tafel lezen we al een tijdje het verhaal van Ester. Jaïra is natuurlijk vol van allerlei Disney-prinsessen. Wij dachten: laten we d’r hoofdje eens vullen met een Bijbelse prinses. En dat lukt volgens mij best aardig. Maar ook voor mij was het alweer even geleden dat ik dit verhaal gehoord had en soms krijg je dan ineens heel andere inzichten.

Op weg naar je werk – in de auto, de trein of op de fiets – kun je iedere werkdag een Bijbellezing en overdenking beluisteren met de Bijbelpodcast Eerst Dit. Gebruikers kunnen zich gratis aanmelden via WhatsApp, en krijgen dan iedere werkdag om 6.00 uur een audiobericht via WhatsApp, dat met één druk op de knop te beluisteren is.

‘Papa, papa, papa, papa…’, klinkt het iets angstige kinderstemmetje door het kiertje van de slaapkamerdeur. Ik reageer met ‘Papa is hier Tobias, ga maar lekker slapen’ en ik zie op onze babycam dat hij zijn hoofd neerlegt en lekker gaat liggen. Even later hoor ik de rustige ademhaling van een slapende peuter.

Van 20 t/m 27 januari 2019 wordt de jaarlijkse landelijke Week van Gebed voor de Eenheid gehouden. 'Recht voor ogen’ is het thema voor de Week van Gebed voor de eenheid van de christenen. Het thema haakt aan op de oproep om ‘recht te zoeken’ in het Bijbelboek Deuteronomium en is gekozen door de kerken in Indonesië.

In de gereformeerde kerk in Arnemuiden wordt op zondag 3 februari om 18.45 uur de eerste Welkomstdienst van 2019 gehouden. In deze dienst spreekt de heer Coen van Dalen uit Vlissingen over het thema ‘Hoe ontmoet ik God?’. Het gospelkoor Laetare uit Burgh-Haamstede verleent onder leiding van de heer W. van den Berg de muzikale ondersteuning. Iedereen is van harte welkom!

Zaterdag 22 december 2018 organiseert de Hervormde kerk een kerstzangavond. Onder andere wordt het kerstoratorium 'De Belofte Vervuld' van Jan Peter Teeuw uitgevoerd. Verder treden kinderkoor Jubilate, kinderkoor De Jonge Zangers, het Marnixkoor uit Vlissingen en diverse muzikanten op. Iedereen is van harte welkom in de Hervormde kerk aan de Markt in Arnemuiden. Om 19.00 uur begint de zangavond.

Pagina's